logo Labor 13
Horský byt v panelovém domě _ Špindlerův Mlýn

Horský byt v panelovém domě _ Špindlerův Mlýn

Při práci na interiéru bytu pro pětičlennou rodinu ve Špindlerově Mlýně, jsme nejprve upravili původní nevyhovující dispozici. Malou kuchyni v úzké chodbičce jsme propojili s obývákem a předsíní, vznikl tak příjemný otevřený prostor, kterému navíc prospělo i rozšířené okno bez parapetu s krásným výhledem na okolní vrcholky Krkonoš. Úprava dispozice si vyžádala precizní přípravu a kvalitní provedení, čehož jsme dosáhli za velkého přispění našeho statika a šikovných dělníků.
V malém dětském pokoji jsme navrhli atypickou stěnu s výklenky na spaní pro tři děti. Celá dřevěná konstrukce funguje i jako velká prolézačka a mimo třech soukromých jeskyněk, obsahuje i množství úložného prostoru. Realizací stěny jsme uvolnili zbytek pokoje pro dětské hry.
Dlouhé diskuze jsme vedli na téma podlahy v obývací části. Nakonec zvítězila varianta keramické, neutrálně šedivé dlažby, s elektrickým podlahovým vytápěním. Podlaha sjednotila celý obytný prostor s jídelnou, kuchyní, předsíní a koupelnou. V horském prostředí je navíc velmi praktická a díky podlahovému vytápění pocitově příjemná.