logo Labor 13

Bageterie Boulevard_Drive Hornoměcholupská

Na základě naší spolupráce s firmou Bageterie Boulevard, jsme dostali příležitost se podílet na vývoji Drive In restaurace. Byl to pro nás velmi zajímavý úkol, během kterého jsme museli proniknout do zákonitostí a pravidel fastfoodu, a při navrhování neustále zohledňovat specifika tohoto odvětví. Zároveň jsme se snažili zdůraznit i vztah značky BB ke zdravému životnímu stylu. Vytvořili jsme nový koncept Drive In restaurace v ČR.
Výsledkem vývoje je hmotově jednoduchá a utilitární budova s dřevěnou fasádou, které dominuje žlutá „koruna“ z hliníkových lamel. Lamely svým uspořádáním a tvarováním vytváří proměnlivý efekt s motivem stylizovaných baget. Tato koruna bude charakteristickým znakem všech Drive In restaurací řetězce Bageterie Boulevard.
Interiér restaurace je prostorově, materiálově a barevně bohatý, ale zároveň všechny tyto aspekty tvoří jednotný promyšlený celek. Barevně dominuje opět žlutá, která je pro tento řetězec charakteristická. V rámci návrhu interiéru jsme navrhli i veškeré atypické prvky, které budou nadále používány a dle konkrétní situace modifikovány v dalších pobočkách Bageterie Boulevard.